Dak van de toekomst2024-06-06T14:00:35+00:00

Kijkend naar alle eisen van de R-ladder, stikstofneutraal ontwikkelen en zelfs het tekort aan mannen en vrouwen in de bouw is het tijd om anders te kijken naar het dak. Een dak waarin hergebruikte- en innovatie (bio-based) materialen in een ideale omgeving ontwikkelt wordt en waarbij het door een klein team op locatie geïnstalleerd kan worden. Het idee voor een dak van de toekomst is geboren.

Voor het ontwikkelen zijn gesprekken gevoerd met diverse woningbouwcorporaties. Op basis van deze gesprekken is gebleken dat de grootste uitdaging te vinden is bij de hellende daken. Vanuit het eisenpakket is er door de dak partners gekeken naar een basis-dak welke vervolgens flexibel genoeg is voor aanpassingen passend bij de ambities van de eigenaar (en de omgeving).

Het resultaat is een multifunctioneel prefab dak met ADD ons welke via industriële Klittenband worden bevestigd. Deze aanpak biedt enorme verbeteringen zonder de stikstofuitstoot negatief te beïnvloeden. Het hellende dak is momenteel in ontwikkeling en de visie voor het platte dak begint ook vorm te krijgen.
Blijf op de hoogte van het project “dak van de toekomst” door ons te volgen op sociale media.

Go to Top