Een innovatief materiaal op basis van mycelium biedt een ecologische tegenhanger voor het momenteel gebruikte petrochemische isolatiemateriaal.

Dit nieuwe biocomposiet, gemaakt van reststromen uit de bosbouw, tuinbouw en de voedselketen, is volledig circulair en belooft de weg vrij te maken voor soepelere bouwtrajecten.

Wat maakt dit biocomposiet zo bijzonder? Allereerst voldoet dit materiaal aan het Bouwbesluit 2021/2030 en biedt het een perfecte thermische isolatie voor platte, schuine en hellende daken, vooral in geprefabriceerde toepassingen. Dankzij dit product kunnen bouwprojecten nu profiteren van een duurzaam alternatief dat niet alleen de bouwvoorschriften naleeft, maar ook de milieu-impact aanzienlijk vermindert.

We hebben het over FC-i. Een van de belangrijkste voordelen van FC-i is dat het 100% herbruikbaar is bij renovatie of sloop van constructies. Bovendien is biocomposiet sterker en lichter, wat in de toekomst zelfs zou kunnen leiden tot het vervangen van constructieve materialen zoals beton. Hoewel dit nog verder onderzoek vereist, mogen we nu al verheugd zijn met biocomposiet als isolatiemateriaal.

EMISSIE-NEGATIEVE EIGENSCHAP

Maar er is meer. FC-i is niet alleen duurzaam, het heeft ook een opmerkelijk positieve impact op de CO2-uitstoot. Het materiaal slaat CO2 op, waardoor het een emissie-negatieve eigenschap heeft. Door koolstofdioxide op te vangen, draagt FC-i aanzienlijk bij aan de klimaatdoelstellingen van de overheid. De hierdoor gegenereerde Carbon Credits worden verhandeld en gedeeld met alle betrokken partijen in de keten, inclusief leveranciers en afnemers.

Maar wat betekent dit nu concreet voor u als architect of dakeigenaar? Dankzij duurzame daken in combinatie met isolatiematerialen zoals FC-i wordt het mogelijk om het binnenklimaat op een dusdanige manier te reguleren dat er minder behoefte is aan energieverslindende airconditioningsystemen. Met minder airco’s, minder petrochemische materialen en minder CO2-uitstoot zijn we op de goede weg om de doelstellingen van het Parijs-akkoord te behalen.

Streef naar een hoger niveau met uw dak en omarm de mogelijkheden. Door te kiezen voor dit revolutionaire biocomposiet, draagt u bij aan een duurzame toekomst en kunt u met trots uw bijdrage aan de klimaatdoelstellingen tonen.

Samen kunnen we bouwend Nederland transformeren en de weg banen naar een ecologisch verantwoorde en CO2-neutrale bouwindustrie. Laten we samen het dak opgaan en onze horizon verbreden.

Level up your roof, begin met een ambitieplan.

Bronnen
https://fc-i.com/fenix-products/